Zrazy z musztardą

0

Przepis na zrazy z musztardą

Składniki:

  • 60 dag zrazówki
  • 4 dag musztardy
  • 8 dag cebuli
  • 4 dag masła
  • 8 dag bułki na nadzienie
  • 6 dag smalcu
  • 2 cebule
  • szczypta pieprzu
  • 2 dag mąki
  • 1/8 l rosołu do duszenia

Opis:

  1. Mięso zbić, posolić, posypać pieprzem, posmarować każdy płat mięsa 1 dag masła.
  2. Na masło położyć musztardę, utrzeć na tarce lub posiekać bardzo drobno cebulę, posypać nią musztardę, na wierzch wsypać tartą bułkę.
  3. Zwinąć dokładnie, końce podłożyć, aby sok nie wyciekał, obwiązać bawełną.
  4. W rondlu rozgrzać smalec, zrazy posypać mąką, obsmażyć.
  5. Dodać cebulę i podlać rosołem.
  6. Dusić pod pokrywą 15-20 minut.
  7. Do zrazów podać kluski kładzione.
Share.

Leave A Reply