Przepis na zrazy z musztardą
Składniki:
- 60 dag zrazówki
- 4 dag musztardy
- 8 dag cebuli
- 4 dag masła
- 8 dag bułki na nadzienie
- 6 dag smalcu
- 2 cebule
- szczypta pieprzu
- 2 dag mąki
- 1/8 l rosołu do duszenia
Opis:
- Mięso zbić, posolić, posypać pieprzem, posmarować każdy płat mięsa 1 dag masła.
- Na masło położyć musztardę, utrzeć na tarce lub posiekać bardzo drobno cebulę, posypać nią musztardę, na wierzch wsypać tartą bułkę.
- Zwinąć dokładnie, końce podłożyć, aby sok nie wyciekał, obwiązać bawełną.
- W rondlu rozgrzać smalec, zrazy posypać mąką, obsmażyć.
- Dodać cebulę i podlać rosołem.
- Dusić pod pokrywą 15-20 minut.
- Do zrazów podać kluski kładzione.