Wołowina po kowbojsku z grilla

0

Przepis na wołowinę po kowbojsku z grilla

Opis:

  1. Wszystkie składniki sosu – ketchup, oliwę, przyprawę i chrzan wymieszać w miseczce. Wołowinę pokroić w plastry 1,5 cm, a następnie w jak najdłuższe słupki.
  2. Paprykę umyć, odrzucić gniazdka nasienne, podzielić wzdłuż na osiem części. Nadziewać mięso na szpadki, przebijając kilkakrotnie każdy pasek. Ułożyć szaszłyki w naczyniu, zalać marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce.
  3. Po dwóch godzinach wyjąć. Na końcu każdej szpadki umieścić paprykę lub cebulkę. Piec na grillu, przewracając co pewien czas i smarując marynatą.

Składniki:

  • 70 dag wołowiny bez kości
  • 8 małych cebulek
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 szklanki ostrego ketchupu
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 3 łyżki przyprawy do zup

Źródło: Kuchania Polska 2009

Share.

Leave A Reply