Przepis na pasztet z zielonym pieprzem wg Marty Cnotliwy
Sposób przygotowania:
• 50 dag surowego mięsa z kurczaka
• 50 dag wątróbek drobiowych
• 50 dag mielonej wieprzowiny
• 1 łyżka soli
• 3/4 łyżeczki czarnego pieprzu
• 1 łyżka soli
• 15 jagód jałowca
• 1/2 łyżki mielonego zielonego pieprzu
• 1/2 szklanki śmietany kremówki
Sposób przygotowania
- Wszystkie mięsa mielimy dwukrotnie z jałowcem i zielonym pieprzem i doprawiamy solą, czarnym pieprzem i śmietanką. Następnie wykładamy do wysmarowanej masłem foremki i pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1, 5 godz. w temp. 200°C. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.
Źródło: http://ugotowani.tvn.pl/przepisy/swiateczne-przepisy-ugotowanych-zobacz,70925,1.html