Pasztet z zielonym pieprzem wg Marty Cnotliwy

0

Przepis na pasztet z zielonym pieprzem wg Marty Cnotliwy

Sposób przygotowania:
•    50 dag surowego mięsa z kurczaka
•    50 dag wątróbek drobiowych
•    50 dag mielonej wieprzowiny
•    1 łyżka soli
•    3/4 łyżeczki czarnego pieprzu
•    1 łyżka soli
•    15 jagód jałowca
•    1/2 łyżki mielonego zielonego pieprzu
•    1/2 szklanki śmietany kremówki
Sposób przygotowania

  1. Wszystkie mięsa mielimy dwukrotnie z jałowcem i zielonym pieprzem i doprawiamy solą, czarnym pieprzem i śmietanką. Następnie wykładamy do wysmarowanej masłem foremki i pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1, 5 godz. w temp. 200°C. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.

 

Źródło: http://ugotowani.tvn.pl/przepisy/swiateczne-przepisy-ugotowanych-zobacz,70925,1.html

 

Share.

Leave A Reply