Łosoś norweski w marynacie

0

Przepis na łososia norweskiego w marynacie

Składniki:

  • 80 dag świeżego łososia
  • 1 marchew
  • pietruszka
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 2 cytryny
  • 0,5 szklanki wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Opis:

  1. Warzywa pokroić w słupki.
  2. Zagotować 1 – 2 szklanki wody, dodać przyprawy, chwilę pogotować.
  3. Wrzucić na moment warzywa, wystawić.
  4. Kiedy płyn wystygnie, dodać pokrojone w plasterki cytryny wraz ze skórką, wlać wino i oliwę, przyprawić.
  5. Marynatą zalać rybę, odstawić na dobę w chłodne miejsce.
Share.

Leave A Reply