Ryba morska w sosie agrestowym

0

Przepis na rybkę morską

Składniki:

  • 50dag filetów morskiej ryby
  • 2 łyżki oliwy lub świeżego masła
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • szklanka niedojrzałego agrestu
  • 2-3 łyżki słodkiej śmietanki
  • cukier

Opis:

  1. Filety rozmrozić, oprószyć mąką i solą, skropić sokiem z cytryny.
  2. Udusić na małym ogniu dodając trochę oliwy lub masła.
  3. Przełożyć na ogrzany półmisek i polać gorącym sosem agrestowym.
  4. Przyrządzając ten sos, agrest obrać z szypułek, umyć, zalać odrobiną wrzątku i rozgotować.
  5. Przetrzeć przez sito, przyprawić śmietanką, odrobiną soli i cukrem.

Źródło: Przyjmujemy gości. B. Bieniecka

Share.

Leave A Reply