Kotlety mielone z królika

1

Przepis na kotlety mielone z królika

Składniki:

  • 50 dag mięsa bez kości z przodka i łopatek
  • 5 dag czerstwej bułki
  • 5 dag cebuli
  • 3 dag tłuszczu
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag tartej bułki

Opis:

  1. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
  2. Mięso dokładnie obrane z błon, bułkę, usmażoną cebulkę, przepuścić przez maszynkę.
  3. Zmieloną masę osolić, dodać jajo, pieprz, dokładnie wyrobić, dodając trochę wody, jeżeli jest zbyt gęsta.
  4. Uformować 8 owalnych kotletów, otoczyć je w tartej bułce.
  5. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć kotlety na dość silnym ogniu, rumieniąc je z każdej strony na złoty kolor, po czym dogrzać przez 8-10 minut na brzegu płyty.
  6. Podawać na podłużnym półmisku z ziemniakami lub makaronem, z zielonym groszkiem lub inną gotowaną jarzyną.
Share.

Jeden komentarz

  1. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never
    found any interesting article like yours. It is pretty worth enough
    for me. In my opinion, if all web owners and
    bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

Leave A Reply