Spaghetti z warzywami

0

Przepis na spaghetii z warzywami

Opis:

  1. Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Cukinię i papryki umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.
  2. Cebulę posiekać. Rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć cebulę i paprykę. Dodać pomidory, cukinię i dusić jeszcze 5 min. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Bazylię umyć, osuszyć, oderwać i posiekać listki. Dodać do sosu. Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Nasiona słonecznika uprażyć na łyżcze oliwy. Wymieszać z ugotowanym makaronem i polać sosem warzywnym.

Składniki:

  • 40 dag spaghetti
  • 25 dag pomidorów
  • mała cukinia
  • czerwona papyka
  • żółta papryka
  • 125 ml bulionu warzywnego (z kostki)
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, bazylia

Żródło: Pani domu – kalendarz 2004

Share.

Leave A Reply