Kotleciki z grzybów

0

Przepis na kotleciki z grzybów

Składniki:

  • 5 dag grzybów
  • 2 bułki
  • 3 dag masła
  • 2 cebule
  • 1 jajo
  • zielona pietruszka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej

Opis:

  1. Zemleć ugotowane grzyby, namoczona odciśniętą bułkę, uduszoną cebulę, włożyć do miski, dodać sól, pieprz, jajo, posiekaną zieloną pietruszkę, dokładnie wymieszać.
  2. Podzielić na 8-10 części, formować niezbyt płaskie kotleciki, panierować w mące, jaju i bułeczce.
  3. Smażyć na oleju.
  4. Podać z roztartymi ziemniakami i sosem grzybowym, cebulowym i ziemniaczanym albo z kapustą lub kwaśną fasolką.
Share.

Leave A Reply