Szybkie ciasto z mikrofalówki

0

Przepis na szybkie ciasto z mikrofalówki

Składniki:

  • 3 jajka
  • 6 dkg mąki szymanowskiej
  • pół kostki masła
  • pół szklanki cukru
  • 3 dkg posiekanych orzechów
  • 2 dkg rodzynek lub daktyli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub 2 łyżki kefiru
  • trochę wody, aby rozmieszać składniki ( ok 2-3 łyżek )

Opis:

  1. Rozpuścić czekoladę w rondelku, wraz z masłem i wodą.
  2. Wymieszać dokładnie i przelać od pojemnika, który może być używany w kuchenkach mikrofalowych.
  3. Oddzielnie wymieszać i dokładnie ubić jajka z cukrem.
  4. Dołożyć proszek do pieczenia bądź kefir, posiekane orzechy, rodzynki, daktyle.
  5. Dołożyć przestudzoną rozpuszczoną czekoladę.
  6. Wszystko umieścić w pojemniku przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych.
  7. Piec około 8 minut w mikrofalówce nastawionej na 850 W. Jeśli można ustawić większą moc czas pieczenia się skraca.
  8. Udekorować cukrem pudrem lub polewą lukrową bądź czekoladową.
  9. Najlepiej spożywać na gorąco.

Share.

Leave A Reply