Studenckie łódeczki

0

Przepis na studenckie łódeczki

kielbaski

Składniki:

  • laska kiełbasy
  • 6 małych plastrów boczku
  • 6 dużych plastrów sera
  • zioła prowansalskie
  • olej

Opis:

  1. Laskę kiełbasy pokroić na 3 porcje, a następnie każdą część przekroić wzdłuż, aby powstała łódeczka.
  2. Podsmażyć kiełbaskę od strony grzbietowej, na wolnym ogniu. Gdy jest już ładnie zarumieniona, przewrócić ja na drugą stronę.
  3. Ułożyć boczek na każdym kawałku oddzielnie, przykryć i podsmażyć.
  4. Gdy boczek zacznie się już delikatnie zwijać, posypać ziołami prowansalskimi i przykryc każdą łódeczkę oddzielnym plastrem sera, tak aby pod wpływem ciepła ser oblał całość.
  5. Można spożywać z użyciem keczupu, lub innych sosów.

Źródło: własne eksperymenty

Share.

Leave A Reply