Przepis na sałatkę z brokułów z migdałami
Składniki:
- 1/2 niewielkiego brokułu
- 2 czerwone cebula
- 2 pomidory
- 3 jajka
- garść płatków migdałowych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka oliwy
Opis:
- Brokuł umyć podzielić na „różyczki”. Zblanszować: wrzucić do gotującej się wody na 2 minuty.
- Jajka ugotować na twardo, pokroić w cząstki.
- Pomidory i cebule pokroić w niewielki kawałki.
- Płatki migdałowe lekko przyrumienić na suchej patelni.
- Przygotować sos: wymieszać jogurt, majonez musztardę i oliwę.
- Wszystkie składniki połączyć z sosem.
- Podawać w miseczkach, udekorować migdałami.