Przepis na omlet po egipsku
Składniki:
- 1 papryka czerwona
- kilka pieczarek
- mała cebula
- 2 jajka
- świeża bazylia
- zioła prowansalskie
- plaster szynki
- łyżka masła
- łyżka mleka
- łyżka mąki
Opis:
- Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę.
- Cebulę i pieczarki dusimy na patelni.
- Dokładamy paprykę, szynkę i posypujemy ziołami. Podsmażamy.
- Jajka wbijamy w całości do miseczki, dodajemy soli i pieprzu, wsypujemy mąkę i mleko.
- Ubijamy energicznie widelcem, aż powstaną bąbelki.
- Wlewamy masę na pieczarki i inne warzywa.
- Czekamy aż się jaja zetną i podajemy na ciepło.
- Możemy ozdobić pomidorkami koktajlowymi.