Omlet po egipsku

0

Przepis na omlet po egipsku

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • kilka pieczarek
  • mała cebula
  • 2 jajka
  • świeża bazylia
  • zioła prowansalskie
  • plaster szynki
  • łyżka masła
  • łyżka mleka
  • łyżka mąki

Opis:

  1. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Cebulę i pieczarki dusimy na patelni.
  3. Dokładamy paprykę, szynkę i posypujemy ziołami. Podsmażamy.
  4. Jajka wbijamy w całości do miseczki, dodajemy soli i pieprzu, wsypujemy mąkę i mleko.
  5. Ubijamy energicznie widelcem, aż powstaną bąbelki.
  6. Wlewamy masę na pieczarki i inne warzywa.
  7. Czekamy aż się jaja zetną i podajemy na ciepło.
  8. Możemy ozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Share.

Leave A Reply