Kokardki ze szpinakiem

0

Przepis na kokardki ze szpinakiem

Składniki:

  • 3 szklanki makaronu kokardki
  • 1 główka czosnku ( mała )
  • 3 łyżki masła
  • mała paczka sera pleśniowego, najlepiej lazur
  • paczka zamrożonego szpinaku
  • parmezan

Opis:

  1. Gotujemy makaron według tradycyjnego sposobu.
  2. Obieramy czosnek i drobno go siekamy, a następnie rumienimy go na patelni na maśle.
  3. Dodajemy szpinak i wszystko razem podpiekamy na patelni.
  4. Dodajemy do szpinaku i czosnku pokrojony ser pleśniowy, smażymy na patelni tak długo aż się on dokładnie roztopi.
  5. Odcedzamy makaron.
  6. Łączymy szpinak z makaronem, wszystko dokładnie mieszamy.
  7. Na talerzach posypujemy odrobiną parmezanu.

Share.

Leave A Reply