Dietetyczna kolacja

0

Przepis na dietetyczną kolacje

Składniki:

  • 50 dkg czerwonej kapusty
  • 10 dkg jabłek
  • 10 dkg fasoli perłowej
  • 5 dkg cebuli
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • cytryna
  • sól
  • cukier

Opis:

  1. Kapustę obrać z wierzchnich, zwiędłych lub zepsutych liści, bardzo cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody.
  2. Ugotować na pół miękko pod przykryciem, odcedzić, osączyć, ostudzić.
  3. Fasole perłową ugotować oddzielnie.
  4. 1/8 l wody zagotować z cukrem i solą, połączyć z sokiem z cytryny gdy ostygnie.
  5. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę.
  6. Jabłka opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  7. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić solą, cukrem, octem od smaku.
  8. Ułożyć na salaterce.
  9. Przybrać gałązkami zielonej pietruszki.
  10. Najlepiej podawać z gotowaną rybą.

Share.

Leave A Reply