Deep czerwony

0

Przepis na deep czerwony

Składniki:

  • 25 dag pomidorów
  • 1/2 cytryny
  • kilka szalotek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 szklanki rosołu

Opis:

  1. Pomidory oczyścić z ziaren, ugotować z odrobiną wody, utrzeć szalotki na masę, zmieszać z pomidorami i nie gotując przetrzeć przez sito.
  2. Rozprowadzić rosołem najlepiej z ryby lub z drobiu.
  3. Dodać oliwę, szczyptę soli, soku cytrynowego.
  4. Gdy sos jest za ostry dodać nieco cukru.
  5. Ubijać trzepaczką przez 10 minut, aż oliwa się złączy dokładnie z sosem.
  6. Sos powinien być gęsty i ostry.
  7. Podawać do zimnego mięsa.
  8. Można go także użyć do sałatki z białej fasoli.
Share.

Leave A Reply