Przepis na czekoladowe Muminki
Składniki:
- 16 dag czekolady
- 12 dag cukru
- 12 dag masła
- 10 dag migdałów
- 12 dag mąki
- 4 jaja
- cynamon
- 1 białko
- pół tabliczki gorzkiej czekolady do polewy
- 1 paczka m&msów
Opis:
- Utrzeć w misce masło, dodać cukier i po jednym jajku w wolnym tempie, ciągle ucierając.
- Dołożyć utartą czekoladę, korzenie, mąkę.
- Gdy masa jest gładka, zmieszać z poszatkowanymi migdałami.
- Rozciągnąć ciasto i ułożyć na stolnicy.
- Wycinać foremkami Muminki. Foremki można kupić w Ikei.
- Posmarować cienko białkiem.
- Wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec ok 25 minut.
- Po wysadzeniu z pieca zalać roztopioną czekoladą i posypać cukierkami m&msami.