Drink Kruszon pomarańczowy

1

Przepis na kruszon pomarańczowy

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 10dag cukru ( drobnego kryształu )
  • butelka białego wytrawnego wina
  • kostki lodu

Opis:

  1. Umyte pomarańcze obrać ze skórki zdejmując dokładnie białą warstwę.
  2. Obrane owoce pokroić w niezbyt grube ćwierćkrążki, a następnie włożyć do szklanej wazy, posypać cukrem, pozostawić na kilka godzin.
  3. Przed podaniem włożyć do owoców kilka kostek lodu konsumpcyjnego, a następnie wlać do wazy całą butelkę białego wina.
  4. Kruszon wymieszać i podawać nalany na kostki lodu do wysokich, smukłych  kielichów ze słomką do picia.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Jeden komentarz

  1. Drink bardzo dobry i orzeźwiający! ja jeszcze dodałam pół butelki żubrówki, więc polecam bardzo!

Leave A Reply