Poncz Sangria

0

Przepis na poncz Sangria

Składniki:

  • 1 litr białego półwytrawnego wina
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 700 ml lemoniady cytrynowej
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 100 ml słodkiej wiśniówki
  • 2 winne jabłka
  • 2 cytryny
  • kostki lodu
  • aromat waniliowy

Opis:

  1. Do soku jabłkowego dolać sok pomarańczowy.
  2. Cienkim strumieniem dolać wiśniówkę, stale mieszając.
  3. Dodać kilka kropli aromatu waniliowego.
  4. Schłodzić.
  5. Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie cząstki.
  6. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem, pokroić w plasterki.
  7. Owoce przełożyć do wcześnie przygotowanych pucharków, dolać sok z wiśniówką.
  8. Tuż przed podaniem dodać schłodzone wino wymieszane z lemoniadą.
  9. Podawać z kostkami lodu.
  10. Wskazówka: Sangrię można też przygotować w szklanej wazie i rozlewać do szklaneczek
Share.

Leave A Reply