Wieprzowina saute

0

Przepis na wieprzowinę saute

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki bez kości
  • 6 cebul
  • smalec
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy ziołowe
  • sól, pieprz

Opis:

  1. Karkówkę wytrybować, pokrajać na kawałki, przesmażyć na dużej ilości smalcu.
  2. W tym samym tłuszczu przyrumienić całe cebule.
  3. Włożyć wszystko do garnka, posolić, popieprzyć, dodać zioła, czosnek, 4 łyżki wody, przykryć.
  4. Dusić na wolnym ogniu, aż cebule będą miękkie i soczyste, wtedy mięso będzie gotowe.
  5. Podawać z puree z kapusty, ziemniakami z wody lub pokrajanymi w kostkę i smażonymi na tłuszczu.

Źródło: Kuchnie różnych narodów, Kuchnia francuska

Share.

Leave A Reply