Paszteciki w naleśniku z jajami

0

Przepis na paszteciki w naleśniku z jajami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 1 jajo surowe
  • 3 dag sera żółtego
  • 4 dag masła
  • 1 cebula
  • 1/16 l śmietany
  • 1 łyżeczka soli
  • zielona pietruszka

Opis:

  1. Posiekać jaja, dodać ser żółty, cebulkę usmażoną na maśle.
  2. Dołożyć śmietanę, usiekaną pietruszkę i sól.
  3. Wymieszać.
  4. Nadziewać naleśniki, przecinać je na połowę. Obcięte ciasto kłaść do środka naleśnika.
  5. Napełnione naleśniki maczać w jaju i otaczać w bułeczce, smażyć na gorącym maśle.
  6. Podawać paszteciki do barszczu i kapuśniaku.
Share.

Leave A Reply