kurczak po kantońsku

0

Przepis na kurczaka z orzechami po kantońsku

Składniki:

  • 30 dag filetów z kurczaka
  • 20 dag orzeszków ziemnych
  • kawałek startego korzenia imbiru
  • mała papryczka
  • 2 łyżeczki kiełków sojowych
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki wódki
  • 2 łyżki wody
  • 4 łyżki sosu sojowego

Opis:

  1. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z imbirem.
  2. Olej mocno rozgrzać w woku,smażyć mięso, pokrojoną papryczkę i orzechy ok. 3 minut. Wybrać łyżką cedzakową.
  3. Sos sojowy wymieszać z wodą,wódką i cukrem, zagotować.
  4. Do sosu włożyć mięso i kiełki, podgrzewać ok 1 minutę.
  5. Podać z makaronem sojowym, dekorować listkami mięty.
Share.

Leave A Reply