Królik z czosnkiem

0

Przepis na królika z czosnkiem

Składniki:

  • 1 królik
  • 100 g oleju
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki zielonej pietruszki
  • cytryna
  • sól, pieprz

Opis:

  1. Podzielić królika na części, ułożyć w garnku na gorącej oliwie, dodać sól, pieprz, listek laurowy, tymianek.
  2. Nie przykrywać, dusić na wolnym ogniu, potrząsając od czasu do czasu.
  3. Na koniec gotowania dorzucić posiekany czosnek, pietruszkę i sok z cytryny.
  4. Podawać natychmiast z ziemniakami pokrajanymi w kostkę i smażonymi na tłuszczu.

Źródło: Kuchnie różnych narodów, Kuchnia francuska

Share.

Leave A Reply