Jaja po diabelsku

0

Przepis na jaja po diabelsku

Opis:

  1. W płaskim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną drobno cebulkę, wszystko lekko przyrumienić.
  2. Następnie dodać przecier pomidorowy, keczup, tymianek, sól i pieprz.
  3. Mieszając, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wbić jaja, lekko zamieszać.
  4. Pod przykryciem trzymać na najmniejszym ogniu jeszcze 10 minut.
  5. Na koniec dodać utarty ser, zamieszać.
  6. Otrzymaną masę nakładać na ciepłe, świeże tosty.
  7. Podawać na ogrzanym półmisku, posypane zieleniną.

Składniki:

  • 5 jaj
  • przecier pomidorowy ( pół szklanki )
  • keczup
  • 4 łyżki oliwy
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • tymianek
  • 5 dag utartego żółtego sera
  • 5 kromek pieczywa tostowego
  • sól, pieprz

Źródło:  Przyjmujemy gości,  Biruta Bieniecka

Share.

Leave A Reply