Przepis na jaja po diabelsku
Opis:
- W płaskim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną drobno cebulkę, wszystko lekko przyrumienić.
- Następnie dodać przecier pomidorowy, keczup, tymianek, sól i pieprz.
- Mieszając, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wbić jaja, lekko zamieszać.
- Pod przykryciem trzymać na najmniejszym ogniu jeszcze 10 minut.
- Na koniec dodać utarty ser, zamieszać.
- Otrzymaną masę nakładać na ciepłe, świeże tosty.
- Podawać na ogrzanym półmisku, posypane zieleniną.
Składniki:
- 5 jaj
- przecier pomidorowy ( pół szklanki )
- keczup
- 4 łyżki oliwy
- cebula
- ząbek czosnku
- tymianek
- 5 dag utartego żółtego sera
- 5 kromek pieczywa tostowego
- sól, pieprz
Źródło: Przyjmujemy gości, Biruta Bieniecka