Francuska surówka z papryki

0

Przepis na francuską surówkę z papryki

Składniki:

  • 4 strąki papryki
  • 2 pomidory
  • kilka oliwek
  • 2 łyżki usiekanych korniszonów
  • 2 łyżki usiekanych grzybków marynowanych
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

Opis:

  1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokrajać bardzo drobno (powinna wyglądać tak jak poszatkowana kapusta), wyłożyć na półmisku, oprószyć solą, pieprzem i cukrem, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
  2. Posypać usiekanymi korniszonami i grzybkami.
  3. Pomidory i cebulę umyć, obrać ze skórki.
  4. Pomidory pokrajać w paski, cebulę w kostkę i wyłożyć układając na papryce.
  5. Posypać posiekanymi oliwkami. Oprószyć solą, pieprzem i cukrem.
  6. Ponownie całość skropić sokiem z cytryny i pozostałą oliwą.
  7. Udekorować listkiem sałaty.
Share.

Leave A Reply