Jak sklarować mętny olej?
Mętny olej można bardzo szybko sklarować wsypując do butelki łyżkę soli kuchennej. Po jakimś czasie…
Mętny olej można bardzo szybko sklarować wsypując do butelki łyżkę soli kuchennej. Po jakimś czasie…
Aby nasza śmietana 30% ubiła się bezproblemowo należy przed samym ubijaniem bardzo dobrze ją schłodzić,…
Rozgrzany olej bardzo lubi pryskać z patelni, nie tylko robi bałagan, ale także może spowodować…
Nie każdy potrafi ugotować kukurydzę. Podstawowym błędem jest jej solenie podczas gotowania. Tego się nigdy…
Przepis na barszcz czerwony z fasolą Składniki: 40 dag buraków 2 średnie cebule 10 dag…
Czasami zdarza nam się coś przesolić. Oto kilka rad jak odratować zbyt doprawione potrawy. Najbardziej…
Przepis na bakłażan z grilla Składniki: bakłażan sól oliwa z oliwek sok z cytryny pieprz…
Najlepszym sposobem na zapobieżenie zawilgocenia soli jest umieszczenie w pojemniku w którym ją przechowujemy kilku…
Mięso należy solić bezpośrednio przed smażeniem czy położeniem na ruszt. Będzie kruche, nigdy twarde. Drób…
Przepis na flądrę duszoną Składniki: 1,20 kg flądry 5 dag tłuszczu 10 dag marchwi 5…
Masło można przez dłuższy czas przechowywać zalewając je przegotowaną i ostudzoną osoloną wodą. Woda powinna…
Przepis na sos korniszonowy Składniki: 10 dag korniszonów 4 dag cebuli 4 dag tłuszczu 3…
Chudą i ciemną wątrobę moczy się przez godzinę lub dłużej w mleku. Przez pory mięśniowe…
Przepis na stek cielęcy Składniki: 30-35 dag cielęciny bez kości sól 2 łyżeczki mąki 3…