Jak złagodzić smak cebuli?
Jeżeli chcemy złagodzić smak cebuli należy przelać ją wrzątkiem.
Jeżeli chcemy złagodzić smak cebuli należy przelać ją wrzątkiem.
Przepis na naleśniki z ziemniakami i serem Składniki: Farsz: 80 dag ziemniaków 15-20 dag sera…
Przepis na auszpik z kury Składniki: niezbyt tłusta kura ( ok. 1,5 kg ) duży…
Napoczętą cebulę można bardzo długo przechowywać w lodówce, jeśli miejsce po cięciu nożem posmarujemy cienką…
Przepis na kapuśniak Składniki: 25 dag kiszonej kapusty 60 dag ziemniaków 5 dag cebuli 1…
Przepis na harcerską grochówkę Składniki: 20 dag grochu 3/4 l wody 1 duża cebula 1…
Przepis na żur Składniki: 1,5 szklanki zakwasu 2 szklanki wody 6 średnich ziemniaków sól 1…
Przepis na barszczyk ukraiński Składniki: 40 dag buraków 3 średnie ziemniaki 1 średnia marchewka 2…
Przepis na szaszłyk z kurczaka po azjatycku Składniki: kurczak 1kg 2 ząbki czosnku cebula pół…
Przepis na zupę leśnych ludzi Składniki: 1 kg różnych grzybów ( kurki, maślaki, koźlaki, prawdziwki…
Przepis na spaghetti z sosem pomidorowym Składniki: 20 dag spaghetti łyżka oleju mała cebula kilka…
Przepis na zupę ze skorzonery Składniki: 50 dag skorzonery mała cebula mała marchew filiżanka słodkiej…
Przepis na pstrąga w sosie z białego wina Składniki: 4 pstrągi 1 cebula szklanka białego…
Aby przy krojeniu cebuli nie płakać należy obrane już warzywo na chwilę przed krojeniem zanurzyć…
Przepis na zapiekankę z cebuli Składniki: 5 cebul średniej wielkości 10 dag wędzonego boczku 4…