Zupa ziemniaczana z baraniną

0

Przepis na zupę ziemniaczaną z baraniną

Składniki:

  • 30 dkg mięsa z kością
  • 20 dkg włoszczyzny
  • 50-60 dkg ziemniaków
  • 1,75 l wody
  • 3 dkg tłuszczu
  • 2 dkg mąki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka pietruszki siekanej

Opis:

  1. Z mięsa i opłukanych kości ugotować wywar.
  2. Gdy mięso jest miękkie, osolić, dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę, ugotować.
  3. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w kostkę, włożyć na przecedzony wywar, ugotować.
  4. Zupę podprawić jasnozłotą zasmażką, dodać mięso pokrajane w kostkę.
  5. Przyprawić czosnkiem, wsypać zieloną, siekaną pietruszkę.
Share.

Leave A Reply