Zupa plenerowa

0

Przepis na zupę plenerową

Składniki:

  • kalafior
  • kalarepa
  • kapusta
  • fasolka szparagowa
  • pietruszka
  • marchew
  • 5 ziemniaków średniej wielkości
  • sól
  • 2 łyżki świeżego masła
  • pęczek szczypiorku

Opis:

  1. W kociołku zagotować 3l wody, wrzucić wszystkie pokrajane jarzyny ( oprócz ziemniaków ) i gotować przez 25 minut.
  2. Następnie dodać utarte na drobnej tarce surowe ziemniaki, osolić i gotować jeszcze 10 min.
  3. Okrasić świeżym masłem i wsypać garść drobno posiekanego szczypiorku.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply