Zupa jarzynowa III

0

Przepis na zupę jarzynową III

Składniki:

  • 1/2 szklanki fasoli
  • 3 średnie pomidory
  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1/2 średniego selera
  • 25 dag włoskiej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku lub bazylii
  • sól
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • natka pietruszki

Opis:

  1. Fasolę opłukać, zalać letnią przegotowaną wodą, moczyć przez 1 dobę, po czym ugotować w tej samej wodzie (ok. 45 min ), dodając sól w połowie gotowania.
  2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę.
  3. Marchewki, ziemniaki, selera, włoską kapustę oczyścić, opłukać i pokrajać.
  4. Zalać wrzącą wodą, pogotować 10 minut, dodać pomidory, tymianek, sól.
  5. Ugotować do miękkości.
  6. Dodać fasolę razem z wywarem.
  7. Cebulę i czosnek oczyścić, opłukać, posiekać, lekko zarumienić na oleju, dodać do zupy.
  8. Podawać posypaną natką pietruszki.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply