Rosół z kury

0

Przepis na rosół z kury

Składniki:

  • 1 kura oczyszczona
  • 20 dkg włoszczyzny
  • 1,75 l wody
  • 5 dkg cebuli
  • pieprz czarny i biały
  • 1 łyżka zielonej siekanej pietruszki

Opis:

  1. Oczyszczona kurę włożyć do wrzącej wody, osolonej, zagotować.
  2. Na dogotowywaniu kury włożyć opłukną i czystą włoszczyznę.
  3. Pod koniec włożyć kapustę włoską i zrumienioną cebulę.
  4. Gdy kura stanie się miękka, wyjąć, podzielić na części.
  5. Ułożyć na półmisku, przybrać jarzynami.
  6. Podawać z gotowanymi jarzynami.
  7. Rosół przecedzić, odtłuścić.
  8. Podawać z makaronem, ryżem, kluseczkami francuskimi.
Share.

Leave A Reply