Koktajl z kefiru i truskawek

2

Przepis na koktajl z kefiru i truskawek

Składniki:

  • 0,5 l kefiru
  • 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych
  • 4-5 czubatych łyżek cukru

Opis:

  1. Kefir ( lub ewentualnie zsiadłe mleko ) oziębić i roztrzepać w garnuszku.
  2. Truskawki przebrać, usunąć szypułki.
  3. Truskawki przetrzeć przez sito.
  4. Owoce wymieszać z cukrem i połączyć małymi porcjami z kefirem.
  5. Podczas mieszania nie przerywać miksowania.
  6. Truskawki można zastąpić również innymi owocami sezonowymi.
Share.

2 komentarze

  1. Pingback: • Dzień dziecka na słodko - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

  2. Pingback: • Na upały? Chłodnik! - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply