Chłodnik bułgarski

0

Przepis na chłodnik bułgarski

Składniki:

  • 1,5 l zsiadłego mleka
  • 4 ogórki świeże
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 gęstej śmietany
  • 2 łyżki drobno posiekanych włoskich orzechów
  • 4 łyżki posiekanej drobno pietruszki z koperkiem
  • sól
  • pieprz

Opis:

  1. Czosnek obrać, drobno posiekać i wraz z oliwą i śmietaną dodać do zsiadłego mleka.
  2. Wymieszać trzepaczką dodając posiekaną zieleninę i orzechy.
  3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Ogórki umyć, obrać, pokrajać w kostkę, dodać do chłodnika, wymieszać.
  5. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
  6. Kto chce, może dodać do zupy kilka obranych ze skórki, pokrajanych w plasterki pomidorów.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply