Papryka po węgiersku

0

Przepis na paprykę po węgiersku

Opis:

    1. Młode, zielone strąki papryki odciąć przy korzonku, wybrać dokładnie ziarna, sparzyć wrzątkiem.
    2. Na nadzienie udusić cebulkę słoninką, zmielić wraz z mięsem i ugotowanym ryżem, osolić, posypać pieprzem, wymieszać i napełnić paprykę.
    3. Włożyć do rondla paprykę, dodać rosołu, dusić pod pokrywą.
    4. Zrobić sos pomidorowy, wlać do papryki. Gdy będzie miękka, wyłożyć na półmisek, obłożyć tartymi ziemniakami.

      Składniki:

      • 12 papryk
      • 25 dag wieprzowiny
      • 6 dag ryżu
      • 1 cebula
      • 4 dag słoniny na nadzienie
      • 20 dag pomidorów
      • 2 dag mąki
      • 4 dag masła,
      • 1 cebula na sos
      • 1/4 rosołu do duszenia

      Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

      Share.

      Leave A Reply