Surówka z jabłek, sałaty, rzeżuchy

0

Przepis na surówkę z jabłek, sałaty, rzeżuchy

Składniki:

  • 2 główki sałaty listkowej
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka ubitej świeżej śmietany
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • łyżeczka posiekanych orzechów laskowych

Opis:

  1. Liście sałaty umyć i poszperać na mniejsze kawałki.
  2. Jabłka obrać i pokrajać w cienkie plasterki.
  3. Natychmiast wymieszać  i zalać sosem przygotowanym z oliwy i ubitej śmietany, z dodatkiem soli.
  4. Następnie dodać rzeżuchę posiekaną lub w  całych listkach i wymieszać, dodając szczyptę cukru i drobno posiekane orzechy.
Share.

Leave A Reply