Deep do ryb

0

Przepis na deep do ryb

Składniki:

  • 4 dag masła
  • 2 dag mąki
  • 2 żółtka
  • 1/4 l rosołu z ryb
  • 1/2 cytryny
  • 1 kostka cukru
  • 1 łyżeczka zielonej pietruszki

Opis:

  1. Rozetrzeć masło łyżeczką, wsypać mąkę.
  2. Wszystko wymieszać, rozprowadzić gorącym rosołem z ryb.
  3. Dołożyć pietruszkę, cytrynę.
  4. Przyprawić szczyptą soli i cukru.
  5. Dołożyć żółtka.
  6. Rozmieszać i postawić na ogniu, ubijać trzepaczką, aż sos zgęstnieje.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply