Tort czekoladowy Sachera

0

Przepis na tort czekoladowy Sachera

Składniki:

  • 18 dag czekolady
  • 18 dag masła
  • 18 dag cukru
  • 18 dag mąki
  • 8 jaj
  • 25 dag marmolady morelowej

Polewa:

  • 10 dag czekolady
  • 10 dag cukru
  • 1/8 l śmietanki

Opis:

  1. Utrzeć w misce wielkim wałkiem masło, dodać rozgrzaną czekoladę cukier i po jednym żółtku.
  2. Gdy masa jest dobrze utarta, zmieszać z ubitymi białkami.
  3. Ubijając dodawać mąkę.
  4. Włożyć masę do wysmarowanej tortownicy, wyrównać.
  5. Piec 40 minut.
  6. Wyjąć tort na stolnicę, posmarować rozgotowaną marmoladą.
  7. Gdy zaschnie polukrować pomadką czekoladową.
Share.

Leave A Reply