Tort czekoladowy gotowany

0

Przepis na tort czekoladowy gotowany

Składniki:

  • 1/2 kg cukru
  • 1/4 l wody
  • 1/2 laski wanilii
  • 1/2 kg migdałów
  • 1/4 kg czekolady
  • 6 dag masła
  • 1 łyżka wiśniowych konfitur
  • wafle

Opis:

  1. Ugotować w rondlu gęsty syrop z cukru, wody i kawałka wanilii, dodać zmielone migdały bez skórek, zasmażyć je.
  2. Potem dodać utartą czekoladę, masło i drobno posiekane konfitury.
  3. Gdy masa zgęstnieje zestawić z ognia, przestudzić.
  4. W tortownicy ułożyć wafle, smarować je masą, wyrównać wierzch, a gdy przeschnie, polukrować lukrem czekoladowym.
  5. Zrobić wokół biały deseń, na środku ułożyć rozetę.
Share.

Leave A Reply