Pianka wiśniowa

0

Przepis na piankę wiśniową

Składniki:

  • 80 dag dorodnych wiśni
  • 2 szklanki bitej śmietany
  • 3-4 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • cukier puder

Opis:

  1. Z wiśni usunąć pestki, rozdrobnić w mikserze na puree, osłodzić do smaku.
  2. Połączyć ostrożnie z bitą śmietaną, przełożyć do pucharków lub miseczek.
  3. Posypać mielonymi orzechami lub migdałami.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply