Owocowy przekładaniec

0

Przepis na owocowy przekładaniec

Składniki:

  • 3 duże gruszki
  • 25 dag truskawek
  • 20 dag drylowanych wiśni
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
  • 1 łyżeczka siekanych orzechów

Opis:

  1. Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia.
  2. Gruszki pokroić w ćwiartki, wydłubać gniazdka nasienne, obgotować krótko w słodkiej wodzie.
  3. Pokroić w paski lub kostkę.
  4. Truskawki obmyć i odsączyć.
  5. Ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru.
  6. Na dnie szklanych pucharków ułożyć warstwę truskawek, przykryć częścią bitej śmietany, plastrami gruszek.
  7. Następnie układać drylowane wiśnie, na nie ponownie plastry gruszek.
  8. Przykryć warstwą pociętej galaretki.
  9. Na wierzchu przykryć pozostałością z bitej śmietany.
  10. Udekorować pucharki posiekanymi orzechami.
Share.

Leave A Reply