Mus z poziomek

1

Przepis na mus z poziomek

Składniki:

  • 20 g poziomek
  • 2 białka
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • łyżka żelatyny
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pół szklanki bitej śmietany

Opis:

  1. Poziomki starannie opłukać, odłożyć kilkanaście ładnych owoców do dekoracji, resztę przetrzeć przez nylonowe sitko lub zmiksować.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po trochu cukier.
  3. Gdy piana jest sztywna, dodać namoczoną i rozpuszczona w 2 łyżkach wody żelatynę, roztarte owoce, sok cytrynowy, część bitej śmietany.
  4. Wymieszać i przełożyć do miseczek.
  5. Przybrać poziomkami i bitą śmietaną.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Jak dobrać odpowiednie wino? - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply