Morele w sosie jogurtowym

0

Przepis na morele w sosie jogurtowym

Składniki:

  • 2 opakowania jogurtu
  • 2 łyżki twarożku homogenizowanego
  • 40dag moreli
  • 6dag cukru
  • cukier waniliowy
  • pół kieliszka białego wina

Opis:

  1. Morele dokładnie wymyć, pokroić na połówki, duże owoce na ćwiartki, posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym, skropić białym winem lub kieliszkiem koniaku, pozostawić przykryte w lodówce do schłodzenia.
  2. Przed samym podaniem wymieszać jogurt z twarożkiem homogenizowanym, osłodzić do smaku, a dla aromatu dodać pół łyżeczki cukry waniliowego.
  3. Jogurt można zastąpić śmietanką. Sosem zalać owoce i od razu podać.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Leave A Reply