Marmolada z wiśni i czereśni

0

Przepis na marmoladę z wiśni i czereśni

Składniki:

  • 1 kg wiśni
  • 1 kg czereśni
  • 0,5 kg cukru

Opis:

  1. Usunąć pestki z wiśni i czereśni, zemleć je w maszynce.
  2. Przełożyć do rondla, dodać cukier, gotować, często mieszając.
  3. Zgęstniałą marmoladę przełożyć do słoików.
  4. Używać do najbardziej wykwintnych dań.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply