Marmolada z gruszek

0

Przepis na marmoladę z gruszek

Składniki:

  • 2 kg gruszek
  • 2 cytryny
  • 1 kg cukru

Opis:

  1. Obrane gruszki zemleć w maszynce do mięsa, przełożyć do rondla, dodać 1/4 l wody, gotować 1/2 godziny.
  2. Włożyć cukier, mieszać często.
  3. Pod koniec smażenia włożyć skórkę lub sok z cytryny, albo wanilię.
  4. Gdy marmolada zgęstnieje, gorącą przekładać do słoików.
  5. Gdy ostygnie słoiki zawiązać.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply