Czekoladowy kisiel

0

Przepis na czekoladowy kisiel

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kakao
  • cukier do smaku

Opis:

  1. Kakao rozmieszać z mąką ziemniaczaną i rozprowadzić zimnym mlekiem (kilka łyżek), wlać do wrzącego pozostałego mleka.
  2. Zagotować, gdy zgęstnieje.
  3. Odstawić, dodać cukier, wymieszać.
  4. Przełożyć do salaterki i pozostawić do ostygnięcia.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply