Biszkopt ze świeżymi malinami

0

Przepis na biszkopt ze świeżymi malinami

Składniki:

  • 75 dag malin
  • 2 krążki biszkoptu
  • 2 szklanki bitej śmietany
  • 10 dag cukru pudru
  • szczypta cukru waniliowego
  • kieliszek wiśniówki

Opis:

  1. Maliny posypać niewielką ilością cukru i odstawić na kilka godzin, aby puściły sok.
  2. Krążki biszkoptu przekrajać poziomo na 2 placki.
  3. Sok z malin odlać, wymieszać z alkoholem oraz cukrem waniliowym.
  4. Skropić nim krążki biszkoptu.
  5. Ostrożnie przełożyć jeden z nich na okrągły talerz, położyć warstwę bitej śmietany, a na nią – warstwę malin.
  6. W ten sposób układać dalsze warstwy.
  7. Całość trzymać w lodówce aż do podania.
Share.

Leave A Reply