Babka kakaowa

1

Przepis na babkę kakaową

Składniki:

  • 1/4 l mleka
  • 2 pełne łyżeczki kakao
  • 2 jaja
  • 1/4 kg cukru
  • 1/4 kg mąki
  • 1 dag tartej bułki
  • proszek do pieczenia

Opis:

  1. Zagotować mleko z kakao i wystudzić.
  2. Utrzeć jaja z cukrem, rozmieszać z ostudzonym mlekiem, dodać proszek do pieczenia i bułkę.
  3. Wybić dokładnie łyżką, przesiać drożdżowy proszek, wymieszać.
  4. Włożyć do wysmarowanej formy i piec wolno godzinę.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply