Przepis na sałatkę wiosenną
Składniki:
- 4 jaja
- 6dag sera kortowskiego
- pęczek młodej cebuli
- pęczek rzodkiewki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
Opis:
- Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, pokroić krajaczem w krążki, a następnie krążki na połowy.
- Dodać umyty i rozdrobniony szczypiorek, pokrojone rzodkiewki ( młode, wraz z zielonymi liśćmi ).
- Dołożyć starty na tarce o dużych otworach lub pokrojony w cienkie słupki ser.
- Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić wedle uznania.
- Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa, ułożoną w porcje na liściach zielonej sałaty, przybraną krążkami lub całymi rzodkiewkami.
Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska