Sałatka wiosenna z jaj

0

Przepis na sałatkę wiosenną

Składniki:

  • 4 jaja
  • 6dag sera kortowskiego
  • pęczek młodej cebuli
  • pęczek rzodkiewki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól

Opis:

  1. Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, pokroić krajaczem w krążki, a następnie krążki na połowy.
  2. Dodać umyty i rozdrobniony szczypiorek, pokrojone rzodkiewki ( młode, wraz z zielonymi liśćmi ).
  3. Dołożyć starty na tarce o dużych otworach lub pokrojony w cienkie słupki ser.
  4. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić wedle uznania.
  5. Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa, ułożoną w porcje na liściach zielonej sałaty, przybraną krążkami lub całymi rzodkiewkami.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Leave A Reply