Jesień w Central Parku wg Aleksandry Kisiel

0

Przepis na Jesień w Central Parku wg Aleksandry Kisiel

Składniki:

•    900 g dyni
•    3 łyżki dobrej oliwy z oliwek
•    sól morska i świeżo mielony pieprz
•    1 łyżeczka miodu
•    1 ząbek czosnku
•    1 łyżka octu balsamicznego
•    100 g świeżego szpinaku
•    100 g fety
•    2 garście uprażonych orzechów pecan

Sposób przygotowania:

Dynię obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w plastry. Układamy na blasze. Skrapiamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 220ºC aż plasterki będą miękkie i lekko brązowe na brzegach. Następnie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Mieszamy oliwę, miód i ocet balsamiczny. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Szpinak mieszamy z dynią. Posypujemy orzechami i pokruszoną fetą. Skrapiamy sosem.

Źródło: http://ugotowani.tvn.pl/przepisy/przepisy-aleksandry-kisiel-3-edycja-warszawa,67643,1.html

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply