Smażone śledzie

0

Przepis na smażone śledzie

Składniki:

  • 4-8 świeżych śledzi
  • 2-3 cebule
  • oliwa
  • sól
  • kilka łyżek mąki

Opis:

  1. Śledzie umyć, oczyścić, wypatroszyć, odciąć łby, płetwy, opłukać, otaczać w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie.
  2. Obraną i opłukaną cebulę, pokrajać w kostkę i zrumienić na oliwie na złoty kolor.
  3. Wyłożone na półmisek śledzie polac zrumienioną cebulkę, oprószyć solą. Podawać z ziemniakami.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply