Przepis na śledzie w śmietanie
Składniki:
- 50 dag śledzi
- 3 dag cebuli
- 8 dag jabłek
- 1/8 l śmietany
- sól
- cukier
- cytryna
- 1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki
Opis:
- Śledzie wymoczyć, sprawić, odfiletować i obrać z kości.
- Każdą połówkę podzielić na 3-4 części, ułożyć na salaterce.
- Jabłko opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
- Cebulę obrać, posiekać.
- Jabłko i cebulę połączyć ze śmietanę.
- Dodać do smaku sól, cytrynę, cukier i ocet.
- Śledzie zalać na salaterce sosem śmietankowym.
- Z wierzchu oprószyć zieloną pietruszką
2 komentarze
„obra z kosci” omal nie spadlem z krzesla 🙂
Dbamy nie tylko o brzuchy naszych czytelników, ale także o ich dobre samopoczucie 😀 także na zdrowie 😀