Śledzie w śmietanie

2

Przepis na śledzie w śmietanie

Składniki:

  • 50 dag śledzi
  • 3 dag cebuli
  • 8 dag jabłek
  • 1/8 l śmietany
  • sól
  • cukier
  • cytryna
  • 1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki

Opis:

  1. Śledzie wymoczyć, sprawić, odfiletować i obrać z kości.
  2. Każdą połówkę podzielić na 3-4 części, ułożyć na salaterce.
  3. Jabłko opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  4. Cebulę obrać, posiekać.
  5. Jabłko i cebulę połączyć ze śmietanę.
  6. Dodać do smaku sól, cytrynę, cukier i ocet.
  7. Śledzie zalać na salaterce sosem śmietankowym.
  8. Z wierzchu oprószyć zieloną pietruszką
Share.

2 komentarze

    • ciocia Stasia z Klanu on

      Dbamy nie tylko o brzuchy naszych czytelników, ale także o ich dobre samopoczucie 😀 także na zdrowie 😀

Leave A Reply